Billiga bussbiljetter till Berlin

Buss till Berlin

Med sitt centrala läge i Europas hjärta är Berlin en stad som går att nå med buss från stora delar av kontinenten. Städer som Paris, London, Stockholm, Köpenhamn och flera andra erbjuder alla busslinjer till Berlin. Många av dem är direktbussar utan byten som åker direkt till den internationella bussterminalen ZOB Berlin. Hit kommer du när du åker buss från Stockholm till Berlin med Eurolines. Resan tar knappt 22 timmar i anspråk och involverar inga byten. Däremot får alla resenärer möjlighet att sträcka på benen och äta middag på rastplatser under resans gång. Det går också att åka direktbuss till Berlin från andra svenska städer som Göteborg, Malmö och Helsingborg med en kortare restid. Eurolines är inte det enda bussbolaget som trafikerar linjen. Bohemian Lines har också direktavgångar från Stockholm via städer som Södertälje, Linköping och Norrköping med något lägre avgångsfrekvens. Medan Eurolines har två direktbussar i veckan till Berlin har Bohemian Lines en och båda bolagen erbjuder billiga bussbiljetter till Berlin. Alla avgångar anländer vid ZOB Berlin som är en centralt belägen utgångspunkt för att utforska resten av Berlin och härifrån går det lätt att ta sig vidare till andra delar av staden med hjälp av tunnelbana och lokalbussar.

Berlin

Demografi

Lokaltid 10:32
Euro
Befolkning 3 400 000
Språk Tyska

Hur är priserna i Berlin?

Genomsnittligt pris för en måltid

En genomsnittlig måltid på en restaurang i Berlin kostar cirka 3,5 % mindre än i resten av landet.

Shopping

När det gäller shopping är priserna i Berlin är i genomsnitt 0,3 % högre än i andra städer i Tyskland. Det går däremot att hitta många prisvärda second hand-butiker.

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken i Berlin kostar ca 5,9 % mer än riksgenomsnittet.

En natt på ett hotell

En natt på ett hotell i Berlin är genomsnitt ca 2,7 % dyrare än i resten av Tyskland.

Om Berlin

Berlin har ett brett utbud av sevärdheter som passar alla smaker. Med en lång och intressant historia finns det gott om museum och attraktioner som erbjuder besökaren en chans att uppleva viktiga händelser från tidigare epoker. Checkpoint Charlie är en berömd plats som markerade gränsövergången mellan Öst- och Västtyskland under stora delar av 1900-talet. Hit kommer årligen tusentals turister för att lära sig mer om en bit modern historia. På platsen finns museet AlliiertenMuseum som innehåller utställningar om både militära och politiska aspekter av Kalla kriget. En annan berömd sevärdhet i Berlin är Brandenburger Tor. Det är Berlins enorma stadsport som har kommit att bli en ikonisk byggnad för staden och i närheten har det vuxit upp sprudlande turistkvarter med ett stort antal restauranger och caféer. Den som föredrar grönområden framför stadsmiljö kan bege sig till det närliggande Tiergarten. Det är tyska för djurpark, men den är framför allt känd för att vara ett perfekt utflyktsmål för en picknick eller promenad efter en shoppingrunda. Berlin är också fyllt av aktiviteter för den som gillar stora evenemang och händelser. Stadens fotbollslag Herta Berlin spelar i högsta serien och lockar tusentals besökare till varje hemmamatch i den klassiska Olympiastadion. Berlin är också känt för att ha en viktig musikscen och hit brukar många världsartister lägga en spelning under sina turnéer.

Bussar till Berlin

via Dresden, Flughafen Dresden Berlin, ZOB
restid: 02:20 tim
Avgång
Tidigast: 20:35
Senast: 20:35
Ankomst
Tidigast: 22:55
Senast: 22:55
  • Dresden, Flughafen Dresden
  • Berlin, ZOB

Erbjudanden:

21/05/2016 20:35 - 22:55 48,10 kr