Bussresor i Sverige och Europa

Tidtabeller, biljetter och information om bolag

När reser du?

Godkänd för

Bäst pris

Jämförelser i realtid

Enkel bokning

Direkt tillgång till över 450 tåg-, buss-, och flygpartners

Kundnöjdhet

Över 30 miljoner användare från fler än 120 länder

Att resa med buss i Europa

Bussresor är ofta det billigaste resealternativet

Hitta och boka dina bussresor på GoEuro

Planerar du att ta bussen till en spännande stad? Här på sajten kan du söka efter avgångs- och ankomsttider till en lång rad resmål med bussar från de mest välrenommerade bolagen och sedan boka din resa. Här nedan finner du även tips på hur du bäst får tiden att gå under långa bussresor.

Boka bussar online - så hittar du de billigaste bussresorna

Med några enkla knep går det faktiskt att spara hundralappar när du bokar din nästa bussresa. Några av huvudreglerna är att vara flexibel med resedatum- och tid och att alltid boka tåg online. Här har vi listat våra 5 bästa tips för att hitta billiga bussbiljetter.

Populära bussresor i Sverige

Bussresor i Sverige

Marknaden för bussresor i Sverige domineras av två bolag: Swebus och Nettbuss. Swebus har något fler bussresor att erbjuda, men Nettbuss har på senare år kommit att bli en allt hårdare konkurrent för marknadsledaren. Nettbuss erbjuder även resor med sitt undermärke Bus4You, vilket innebär en lite lyxigare resupplevelse i utbyte mot ett något högre pris för en bussresa i Sverige. En uppstickare på marknaden är tyska Flixbus, vars gröna bussar har blivit en allt vanligare syn på svenska vägar.

Att åka bussresor inom Europa

Det går att köpa biljetter med bolagen här ovan även om du vill ut i Europa. Swebus och Nettbuss kör båda till Köpenhamn och Oslo, men i de fall de säljer biljetter till andra europeiska destinationer sker detta i samarbete med andra bolag, oftast med byte i Köpenhamn. Det största bolaget för bussresor på den europeiska kontinenten är Eurolines, som är ett samarbete mellan ett stort antal olika bussbolag med över 600 destinationer över hela Europa. Eurolines säljer även Eurolines Pass, som är en motsvarighet till tågbolagens Interrailkort. Med det kan du resa runt i Europa obegränsat under 15 eller 30 dagar.

Flixbus bildades när den tyska bussmarknaden avreglerades för några år sedan, och bolaget har snabbt blivit en viktig aktör även utanför hemlandet. Från Malmö går det bland annat bussar med bolaget till Berlin. Även mindre bolag som Comati PSG och Bohemian Lines kör från Sverige till Central- och Östeuropa.

Bussresor Europa - 3 populära rutter

De populäraste bussresorna i Europa

De populäraste bussresorna i Europa tillhör kategorin intercity, alltså bussresor mellan Europas storstäder. Dessa bussresor kan vara korta, som till exempel bussar från Berlin till Dresden, eller längre, såsom resor från London till Paris. Tack vare Europas väl utvecklade motorvägar och förbindelser, kan det faktiskt ibland gå snabbare att resa med buss jämfört med flyg eller tåg. En annan fördel med att resa med buss är att biljettpriserna ofta är lägre. Andra populära bussresor i Europa är Bryssel till Amsterdam, Zürich till München och Madrid till Marseille. Nattbussar är också vanliga för längre resor, och Riga till St. Petersburg och Berlin till Köpenhamn är några av de populäraste.

Så njuter du bäst av dina bussresor

En bussresa är det perfekta tillfället att göra sådana saker som du annars aldrig får ro till. Det kan vara att läsa den där boken som har legat på hyllan så länge, äntligen kolla på den där TV-serien som alla pratar om på din bärbara dator eller padda, eller varför inte sticka en snygg mössa eller halsduk. Bussresor ägnar sig också åt att prata med dina närmaste medpassagerare - kanske uppstår det en ny oväntad vänskap. Vill du i stället stänga ute världen är det ett bra tips att ta med sig öronpluggar, eller brusreducerande hörlurar, där du kan lyssna på din favoritpodcast eller en riktigt bra spellista. På vissa bussar kan du köpa snacks och vatten, oavsett vilket är det en god idé att ta med sig sådant, samt kanske en liten kudde om du vill passa på att ta en tupplur under resans gång.

Bussresor sista minuten

Buss är ett tacksamt transportsätt för sista minuten biljetter. Även under rusningstid finns det ofta några lediga säten (beroende på ruttens popularitet). Så om du vill ge dig ut på en spontan sista minuten bussresa kan det vara en god idé att kolla om bolaget i fråga erbjuder mobilbiljetter. Isåfall behöver du inte skriva ut dina biljetter utan kan helt enkelt visa konduktören din GoEuro app (online eller offline) för att stiga på bussen för en sista minuten bussresa.

Ladda ned vår app nu!

De stora europeiska bussbolagen

En översikt över Europas största bussbolag som kan bokas med GoEuro

Flixbus, Ouibus, PolskiBus och Student Agency är några av Europas största bussbolag. De erbjuder resor både inrikes och mellan olika länder. Det allra största bussbolaget i Europa är Eurolines, som förbinder fler än 500 destinationer i Europa och Marocco, från Sicilien ändå upp till Helsingfors. Eurolines samarbetar med National Express i Storbritannien för att kunna erbjuda bussresor i England, Wales, Skottland and Nordirland.


Alsa : ALSA eller Automóviles Luarca, S.A. är det primära bussbolaget i Spanien. De flesta Alsa bussar är utrustade med WiFi, luftkonditionering, ombord toalett och eluttag vid varje sittplats. Sedan 2005 har Alsa fungerat som ett spansk dotterbolag till National Express.


Avanza: Avanza är ett spansk bussföretag som huvudsakligen arbetar utanför Madrid. Avanza bussar reser mellan Madrid och andra större städer i Spanien, inklusive Valencia, Barcelona, Zaragoza och Salamanca samt Portugals huvudstad, Lissabon.


Flixbus : FlixBus är det ledande bussföretaget i Tyskland och expanderar nu snabbt sin täckning i hela Europa. FlixBus driver även nationellt i Frankrike, Italien och Nederländerna samt internationella rutter till städer i Storbritannien, Spanien, Belgien, Österrike, Schweiz, Luxemburg, Sverige, Danmark, Slovakien, Ungern, Polen, Slovenien, Kroatien och Tjeckien.


Swebus : Swebus är Sveriges största bussföretag och har varje vecka 10 000 avgångar som täcker drygt 150 destinationer inom Sverige och ut i Norden.


Polskibus : Polskibus är Polens huvudbussföretag, som förbinder 34 städer i Polen. Polskibus serverar också många internationella destinationer i omgivande länder, inklusive Berlin i Tyskland, Wien i Österrike, Bratislava i Slovakien, Zürich i Schweiz och Brno Och Prag i Tjeckien.


Nettbuss : Nettbuss är Nordens största bussbolag och Norges största. Bolagets historia går så långt tillbaka i tiden som till 1925 och trafikerar än idag de största städerna söder om Dalarna och fungerar utmärkt att använda som flygbuss till Arlanda och Kastrup flygplatser.


RegioJet: RegioJet är huvudbussföretaget i Tjeckien och Slovakien. RegioJet erbjuder även internationella förbindelser med andra europeiska destinationer.


Ecolines : Fondée en 1973, la British Airways Ecolines är ett populärt bussföretag som arbetar primärt i Polen, BeNeLux, Östeuropa, Baltikum och Ryssland. Ecolines använder Berlin, Hamburg och Warszawa som transportnav. Ecolines destinationer inkluderar Amsterdam, Kiev, Minsk, Odessa, Moskva och Sankt Petersburg.

Faciliteter & service för stora bussbolag

Många företag har moderna flottor med bekväma justerbara säten, wifi och luftkonditionering. Jämför serviceutbudet.

Ytterligare faciliteter och tjänster kan variera beroende på transportföretag och verksamhetsland.

Håll dig uppdaterad

Få erbjudanden för resor, påminnelser och andra uppdateringar via e-mail.

Ogiltigt e-mailformat.

Vi har skickat en bekräftelse till din e-mail. email.
Var god klicka på länken i mejlet för att fullborda processen.