Busstationer i Sverige

Översikt och information om alla nationella busstationer

När reser du?

Bäst pris

Jämförelser i realtid

Enkel bokning

Direkt tillgång till över 600 tåg-, buss-, och flygpartners

Kundnöjdhet

Över 20 miljoner användare från fler än 120 länder

De största busstationerna i Europa

Det finns en uppsjö av busstationer som erbjuder ett stort antal billiga bussresor i Europa som förbinder kontinentens mest spännande städer och regioner. Europas enorma nätverk av motorvägar gör att buss kan vara ett både snabbare och billigare alternativ till att resa med flyg eller tåg. Europas största busstationer är oftast centralt belägna i storstäderna eller i andra viktiga europeiska städer. De stora busstationerna är ofta sammankopplade med central- och tågstationerna och kollektivtrafiken. Busstationernas anläggningar och utbud varierar - en del är anslutna till stora byggnader och erbjuder såväl butiker som restauranger, medan andra är mindre och enklare med biljettkontor och busshållplatser. Några av Europas största busstationer är London Victoria Coach Station, Paris Gallieni internationella bussterminal, Berlin ZOB, Estación Sur de Madrid (Madrid South Station), Rom Tiburtina busstation och Warszawa Zachodnia.

London Victoria Coach Station

Londons största busstation, London Victoria Coach Station, trafikerar ett enormt antal bussar både inom Storbritannien och till länder i övriga Europa, såsom exempelvis bussar från London till Paris. Stationen är uppdelad i flera olika bussterminaler, och det är därför viktigt att i förväg kolla upp vilken terminal din buss avgår från när du ska resa härifrån. Bussbolagen National Express, Eurolines, Megabus, iDBUS, Oxford Tube och X90 finns här. För den som vill besöka butiker, caféer och restauranger rekommenderas en kort promenad till järnvägsstationen Victoria 300 meter bort - där även WiFi, valutaväxling och turistinformation erbjuds. Tydliga skyltar gör det enkelt att hitta. Att ta sig till och från London Victoria coach station är väldigt enkelt, eftersom busstationen är sammankopplad med Londons tunnelbanesystem och annan lokaltrafik.

Paris Gallieni busstation

Busstationen Paris Gallieni, en tvåvåningsbyggnad som öppnades 1993, erbjuder ett stort antal bussförbindelser inom Frankrike och till andra europeiska länder. På stationens första våningsplan finns toaletter, väntrum, caféer och biljettluckor. På andra våningsplanet finns själva bussterminalen, där bussarna avgår från och anländer till. Härifrån erbjuder Eurolines ett stort antal anslutningar till större europeiska städer. De viktigaste internationella destinationerna från Paris Gallieni gare är Berlin, Florens, Barcelona, Amsterdam, Köpenhamn, London, Rom, Genéve, Madrid, Bryssel och Venedig. För resor inom Frankrike finns bussar till Nantes.

Berlins busstation ZOB Berlin

Berlins centrala busstation ZOB, (Zentraler Omnibusbahnhof) erbjuder en stor mängd resor till städer i Tyskland och övriga Europa. Stationen har 35 olika busshållplatser kopplade till en rad olika tyska och europeiska bussbolag. Det stora utbudet av bussresor i Tyskland, samt de låga biljettpriserna, har gjort buss till ett mycket populärt resealternativ i landet. Sannolikheten är därför stor att en utbyggnad av busstationen ZOB Berlin kommer att ske inom den närmaste framtiden.

Estación de Madrid Sur - Madrids busstation södra

Madrids största bussstation Estación de Madrid Sur (också känd som Mendez Alvaro busstation) är inte bara Madrids, utan hela Spaniens primära busstation. Tack vare detta finns det här ett stort antal förbindelser med städer i resten av landet. Serviceutbudet på busstationen är mycket stor. Här finns till exempel shopping, ett stort parkeringsgarage och flera olika biluthyrningsfirmor. Stationen är förbunden med kollektivtrafik i form av tunnelbana, stads- och regionsbussar, och tåg - eftersom stationen är integrerad med Mendez Alvaro tågstation. Stora bussbolag som erbjuder resor till och från Madrid är Alsa, Avanza och Daibus. Eurolines är ett av de bussbolag som här erbjuder internationella bussförbindelser till länder som Frankrike, Tyskland och Storbritannien.

Roms busstation Tiburtina

Precis i anslutning till den stora tågstationen Roma Tiburtina ligger stadens primära busstation med samma namn. Stationen är en viktig knutpunkt i Rom och härifrån är det enkelt att ta sig med lokaltrafik som spårvagn, metro och buss till resten av staden. Så många som 52 olika bussbolag är kopplade till Tiburtina busstation, vilket gör det enkelt att hitta bussresor från Rom till Milano, Bergamo, Venedig och många andra italienska städer. Även bussresor till andra europeiska städer som Nice, Madrid och London avgår från Tiburtina busstation. Ungefär 2,8 miljoner resenärer reser till eller från busstationen varje år.

Håll dig uppdaterad

Få erbjudanden för resor, påminnelser och andra uppdateringar via e-mail.

Ogiltigt e-mailformat.

Vi har skickat en bekräftelse till din e-mail. email.
Var god klicka på länken i mejlet för att fullborda processen.