Buss från Göteborg till Oslo

När reser du?

lör 24 feb.

07:45 11:10
103 kr
03:25 tim

sön 25 feb.

01:45 05:15
103 kr
03:30 tim

mån 26 feb.

01:45 05:15
103 kr
03:30 tim

tis 27 feb.

01:45 05:15
103 kr
03:30 tim

ons 28 feb.

01:45 05:15
103 kr
03:30 tim

Godkänd för

med flera

Bäst pris

Jämförelser i realtid

Enkel bokning

Direkt tillgång till över 450 tåg-, buss-, och flygpartners

Kundnöjdhet

Över 30 miljoner användare från fler än 120 länder
Idag sön 25 feb. mån 26 feb. tis 27 feb. ons 28 feb. tors 1 mars fre 2 mars lör 3 mars sön 4 mars mån 5 mars tis 6 mars ons 7 mars tors 8 mars fre 9 mars lör 10 mars sön 11 mars mån 12 mars tis 13 mars ons 14 mars tors 15 mars fre 16 mars

Priskalender: Priserna har samlats in de senaste 24 timmarna och kan därför ändras.

Göteborg till Oslo bussinformation

Genomsnittlig busstid3h 27m
Buss anländer iOslo
Bussar avgår frånGöteborg
Pris bussbiljett 137,27 kr
Distans255 km
Bussbolag
 • Flixbus
 • Nettbuss

Vilka bussbolag reser från Göteborg till Oslo

Många företag har moderna flottor med bekväma justerbara säten, wifi och luftkonditionering. Jämför serviceutbudet.

Vad finns ombord på Flixbus bussar?

 • Eluttag

 • Wifi

 • Mat & dryck

 • Mobilbiljetter

 • Husdjur

 • Toalett

 • Platsbokning

 • ID krävs

 • Cyklar

Ytterligare faciliteter och tjänster kan variera beroende på transportföretag och verksamhetsland.

Vad behöver jag veta om att resa med Flixbus bussar?

  Ja, alla barn behöver en biljett på FlixBus bussar. Barn under 3 år måste transporteras i barnstol och säkras under resan. Barn under 15 år åker till nedsatt pris.


  Ingen incheckning krävs för FlixBus-bussar. Ankomst 15 minuter före avgång rekommenderas dock.


  Alla biljetter är desamma på FlixBus bussar.


  Biljetten gäller endast på den valda bussen.


  Biljetten kan återbetalas mot en avgift på 15€ upp till 15 minuter innan avgång. Du kan även byta biljetten utan extra kostnad mot en kupong på samma belopp som din bokning och är giltlig i 12 månader.


Vad finns ombord på Nettbuss bussar?

 • Eluttag

 • Wifi

 • Mat & dryck

 • Mobilbiljetter

 • Husdjur

 • Toalett

 • Platsbokning

 • ID krävs

 • Cyklar

Ytterligare faciliteter och tjänster kan variera beroende på transportföretag och verksamhetsland.

Vad behöver jag veta om att resa med Nettbuss bussar?

  Economy


  Biljett kan ej ändras eller återbetalas.


  Plus


  Biljett kan ej ändras eller återbetalas.


  Economy


  Standard, nedfällbara stolar för långa resor. Gratis WiFi och eluttag finns ombord på de flesta bussar.


  Everyone who bought a ticket from Nettbuss is guaranteed a seat in the bus. A ticket is valid for a ride from point A to B. If the bus is over 60 minutes late, Nettbuss compensates the customer.


  Plus


  Bekväma och tillbakalutande läderfåtöljer med justerbart fotstöd och ökat benrum. Gratis WiFi och eluttag finns på alla platser.


  Everyone who bought a ticket from Nettbuss is guaranteed a seat in the bus. A ticket is valid for a ride from point A to B. If the bus is over 60 minutes late, Nettbuss compensates the customer.


Vad finns ombord på Swebus bussar?

 • Eluttag

 • Wifi

 • Mat & dryck

 • Mobilbiljetter

 • Husdjur

 • Toalett

 • Platsbokning

 • ID krävs

 • Cyklar

Ytterligare faciliteter och tjänster kan variera beroende på transportföretag och verksamhetsland.

Vad behöver jag veta om att resa med Swebus bussar?

  Ja, alla barn behöver en biljett på Swebus bussar. Barn under 16 år (på avresedagen) får 20% rabatt på Swebus biljetter för valda avgångar.


  Ingen incheckning krävs för Swebus-bussar om inte Priority Boarding har valts. Passagerare som reser med prioriterad ombordstigning måste vara på busstationen minst 15 minuter före avgång.


  Alla biljetter är desamma på Swebus bussar.


  Gratis WiFi och elektricitet.


  Fix


  Ticket cannot be amended, refunded or transferred.


  Ombokningsbar


  Återbetalningsbar


  Biljett kan ombokas upp till en timme före avresa för en avgift


Buss från Göteborg till Oslo - så åker du

Bussträckan mellan Göteborg och Oslo trafikeras framför allt av Nettbuss och Swebus. Båda bussbolagen har minst fem dagliga avgångar, och vissa dagar det dubbla. Dessutom har Eurolines och det tjeckiska bolaget Regiojet ett par avgångar per vecka från Göteborg till Oslo med buss. Samtliga bolags bussar avgår från den centralt belägna Nils Ericson-terminalen (som ligger i anslutning till Göteborgs Centralstation). Dit tar man sig enkelt med såväl spårvagn som buss.

Att komma fram till Oslo med buss

Bussresan från Göteborg till Oslo tar ungefär tre och halv timma, samtidigt som du kan luta dig tillbaka och njuta av utsikten, läsa en god bok eller använda dig av bussens trådlösa internet. Just utsikten är kanske som mest spektakulär när bussen börjar närma sig sitt mål, med Oslofjorden på vänster sida. Är du uppmärksam ser du även stadens relativt nybyggda operahus, där man kan vandra runt på taket.

Slutdestination för alla bussar från Göteborg till Oslo är Oslo bussterminal, även kallad Gallerian, eftersom den ligger vid köpcentret Galleri Oslo. I bussterminalen finns trådlöst internet och förvaringsskåp, men lägg märke till att terminalen stänger nattetid. Från bussterminalen är det gångavstånd till Oslo centrum - en promenad till paradgatan Karl Johans gate tar ungefär en kvart. För dig som ska vidare till andra delar av staden finns Grønlands tunnelbanestation alldeles intill bussterminalen.

Vad ska man inte missa i Oslo?


Det hippa Oslo

Många väljer att ta bussen från Göteborg till Oslo för en weekend full av frosseri i god mat och inte minst kaffe. Oslo är känt för sitt kaffenörderi och hippa kaffebarer finns att hitta på många platser. En mysig stadsdel full med kaféer, barer och små mode- och designbutiker är Grünerløkka. Ta någon av spårvagnarna 11, 12 eller 13 och stig av vid Schous plass. Grünerløkka är en traditionell arbetarstadsdel, som på senare år allt mer har kommit att gentrifieras. Det gäller även för området på andra sidan Akerselva, där vi hittar Mathallen, en saluhall med högkvalitativ mat från småskaliga norska och internationella leverantörer. Området som Mathallen ligger i heter Vulkan - ett tidigare industriområde som har gjorts om till ett miljövänligt kvarter med hotell, bostäder, kontor, skolor och urban biodling.

Det klassiska Oslo

Har du inte varit i Oslo förr och vill se de klassiska sevärdheterna ska du helt klart ta dig till Karl Johans gate, vars slutpunkt är det kungliga slottet. Längs paradgatan ligger även Oslo domkyrka, Stortinget, Nationaltheatret och de äldsta byggnaderna för Oslo universitet, bland annat aulan med målerier av Edvard Munch. Dessutom finns det gott om butiker och restauranger i skilda prisklasser i området, även om det mesta är dyrt jämfört med prisläget i Sverige.

På Karl Johans gate finns också Grand Hotel, och dess klassiska Grand Café vars stammisar genom åren har innefattat flera av alla tiders mest berömda norrmän, så som Henrik Ibsen, Roald Amundsen, Knut Hamsun, Gustav Vigeland och Fridtjof Nansen. Efter en omfattande renovering öppnar kaféet åter hösten 2016.

Naturen alldeles inpå

Kommer man med buss till Oslo vintertid och kliver på en spårvagn mitt i centrum är det inte ovanligt att man ser folk ombord som bär på skidor. Det går nämligen spårvagn hela vägen upp till stadens berömda hoppbacke Holmenkollen, där man även kan åka längdskidor. Vill du hellre känna fartvinden i håret kan du hyra kälkar och åka ner för Korketrekkeren, vilket är norska för korkskruven. Den byggdes som bob-bana till vinter-OS 1952, och går mellan spårvagnstationerna Frognerseteren och Midtstuen. Med ett endagskort för lokaltrafiken är det bara att ta vagnen upp igen för nästa åk. Även om du i stället skulle vara i Oslo under sommarhalvåret är det värt att åka upp till Holmenkollen för utsikten, och för naturupplevelsen. Vill man uppleva ännu mer av Oslos natur, fast i något mer urban variant, kombinerat med en konstupplevelse, då bör du ta dig till Vigelandsparken, som är en del av den större Frognerparken. Förutom att det är en grön och fin park att spatsera eller ha en picknick i, finns här hundratals skulpturer av den norska konstnären Gustav Vigeland.

Oslos uteliv

Tar du bussen från Göteborg till Oslo med fest i sikte? Då har du flera alternativ att välja bland.Förutom tidigare nämnda Grünerløkka, där klubben Blå har varit en institution i Oslos alternativa kretsar i åratal, är mycket av Oslos uteliv koncentrerat till Youngstorget och Grensen i centrum, samt till Akers Brygge, Solli och Grønland. Eftersom det är förbjudet att servera alkohol i staden efter klockan tre på natten är det få ställen som är öppna längre än så. Generellt befinner sig Akers Brygge, vars uteserveringar är mycket populära sommartid, i det högre prisspannet, medan Grønland är det något billigare alternativet. Det gäller även om du blir hungrig - Grønland, som också är stadsdelen där bussterminalen ligger - är känd för sina många kebab- och falafelhak.

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Buss
Buss
Buss
Billigaste bussarna från Göteborg til Oslo de närmaste dagarna
Buss
Buss
Buss
Buss
Buss
Buss
Buss
Buss
Buss
Buss
Buss

Håll dig uppdaterad

Få erbjudanden för resor, påminnelser och andra uppdateringar via e-mail.

Ogiltigt e-mailformat.

Vi har skickat en bekräftelse till din e-mail. email.
Var god klicka på länken i mejlet för att fullborda processen.