Buss från Västerås till Arlanda

När reser du?

Boka din buss från Västerås till Arlanda med GoEuro

Vilka fördelar finns det med att åka med buss till Arlanda från Västerås?

Det är billigt

Ska du ta dig till Arlanda flygplats från Västerås är buss oftast det billigaste färdmedlet. Konkurrensen mellan de båda jättarna på den svenska bussmarknaden, Swebus och Nettbuss är hård: det finns många bussar från Västerås till Arlanda, och priserna läggs därefter. Räkna med runt 200 kronor för en ej ombokningsbar biljett och ytterligare några tio om du vill kunna avboka den. Till skillnad mot många andra sträckor är priset oftast det samma, oavsett när du bokar. Däremot kan det skilja sig om du bokar en biljett som kan om- eller avbokas.

Det är smidigt

Tar du någon av de många bussar från Västerås till Arlanda som går varje dag kommer du direkt till den terminal på Arlanda flygplats som du ska resa från, eller ta emot en hemkommande resenär på. Bussarna är anpassade för flygresenärer, så det är inga problem att få med sitt bagage. Ombord på bussarna finns det gratis Wifi, och i regel finns det även eluttag där du kan ladda din mobiltelefon eller surfplatta.

Varifrån i Västerås kan man ta bussen till Arlanda?

Bussar från Västerås till Arlanda avgår från Resecentrum i Västerås, i anslutning till centralstationen.

Var på Arlanda stannar bussen?

Bussar från Swebus stannar i tur och ordning vid terminal 5, 4, 2 och 3. Bussar från Nettbuss stannar vid terminal 5, 4 och 2. Om du undrar varför ingen buss stannar vid terminal 1 så är det för att den inte finns, även om det ursprungligen fanns planer på att en sådan skulle byggas.

Vilka bussbolag kör mellan Västerås och Arlanda flygplats?

Som redan nämndes här ovan trafikerar Swebus och Nettbuss denna sträcka.

Swebus har mellan tio och 15 dagliga direktavgångar, med flest på vardagar. Den tidigaste avgår klockan 3:30 och den senaste klockan 19:45. Resan tar ungefär en timme och en kvart.

Nettbuss, med sitt varumärke Bus4You, har mellan 14 och 18 dagliga avgångar. Den tidigaste lämnar Västerås Resecentrum klockan 2:50 alla dagar utom måndagar, då den avgår 4:40. Dagens senaste avgång går klockan 20.30 alla dagar utom söndagar, då den går klockan 21:13. Restiden är beräknad till en timma och 20 minuter.

Var kan jag köpa biljett till bussen?

Enklast är att köpa via nätet och med vår smarta reseplanerare där du kan jämföra och boka från alla stora bolag för denna sträcka, men det går även på bolagens försäljningskontor och via telefon. Det går även att köpa biljetter direkt av föraren på denna sträcka, men då tillkommer en extra avgift.

Swebus och Nettbuss biljetter kan köpas direkt med GoEuro.

✓ Alla Swebus och nettbuss biljetter kan köpas direkt med GoEuro Appen
✓ Boka direkt SNCF, Eurostar, och MTR Express tågbiljetter med GoEuro
✓ Över 600 transportbolag på en plats

Skaffa appen!

Håll dig uppdaterad

Få erbjudanden för resor, påminnelser och andra uppdateringar via e-mail.

Ogiltigt e-mailformat.

Vi har skickat en bekräftelse till din e-mail. email.
Var god klicka på länken i mejlet för att fullborda processen.