Sök och jämför flyg i Europa

Tidtabeller, biljetter och information om flygbolag

När reser du?

Bäst pris

Jämförelser i realtid

Enkel bokning

Direkt tillgång till över 450 tåg-, buss-, och flygpartners

Kundnöjdhet

Över 30 miljoner användare från fler än 120 länder

Flyg i Europa

Jämför och boka flyg i Europa


Boka billiga flyg i Europa
Svenska och Europeiska flygbolag
Vanliga frågor om flyg i Europa
Boka dina flygbiljetter med GoEuro

Enkel bokning: Ladda ned GoEuro appen och få mobilbiljetter direkt.
Svensk kundtjänst: Oavsett vilket land du befinner dig i kommer du få hjälp i det språket som du behöver.
Få den bästa dealen: Jämför olika transporttyper och välj vad som är viktigast för dig: pris eller restid.

Boka billiga flyg till Europa från Sverige

Det har blivit allt viktigare att använda sig av resesökmotorer som GoEuro för att hitta billiga flygbiljetter. GoEuro jämför priserna på över 250 olika flygbolag - vilket gör att det går snabbt att hitta de billigaste flygresrona till massvis med europeiska destinationer. Flyg mellan Europa och Nordamerika avgår ofta sen eftermiddag för att sedan anlända till slutdestinationen på tidig morgon, efter en restid på cirka 7-9 timmar.

Boka flyg online - så hittar du billiga flygresor

Med några enkla knep går det faktiskt att spara hundralappar när du bokar din flygresa. Några av huvudreglerna är att vara flexibel med resedatum- och tid och att alltid boka flyg online. Här har vi listat våra 5 bästa tips för att hitta billiga flygbiljetter.

Jämför och boka flyg med GoEuro

Att boka flyg har aldrig varit lättare för dig än med GoEuro. Vi jämför inte bara flygresor utan även tåg och bussar vilket ger dig den ultimata översikten när du ska boka din nästa resa, Vårt mål är att ge dig det bästa utbudet möjligt när du ska boka flyg och hjälpa dig ta dig till din destination så smidigt och billigt som möjligt.

Som en följd av en avreglerad europeisk flygmarknad och med en boom av lågprisbolag som pressar ner priset på flygbiljetter, har flygresandet i Europa ökat rejält det senaste decenniet. Varje dag avgår eller landar fler än 30 000 kommersiella flygplan i Europa. Några av dessa är interkontinentala flygningar, men de allra flesta är flygningar inom Europa. Så många som 20 miljoner resenärer åker varje år från eller till en av Europas 25 största flygplatser. Barcelona-El Prat, Paris-Orly, Berlin-Tegel och London-Heathrow är flygplatserna som faciliterar flest antal inomeuropeiska flygresor.

Tack vare de billiga flygbiljetter som lågprisbolagen erbjuder väljer alltfler flygresor även inrikes. Att restiden är kortare jämfört med tåg eller buss är en annan anledning till att välja flyg som resealternativ.

Lågprisflygbolag i Europa

Cirka 30 procent av de 230 miljoner resenärer som varje år flyger inom Europa väljer att boka sina flygbiljetter hos de billiga lågprisbolagen såsom easyJet eller Ryanair. Sedan avregleringen av den europeiska flygmarknaden 1997 har utbudet av flybiljetter ökat samtidigt som de nationella flygbolagen har tvingats pressa sina priser. Detta har gjort att flygresandet inom Europa har ökat rejält på senare tid. Lågprisbolagen lyckas erbjuda billiga flygbiljetter genom metoder som att endast flyga mellan flygplatser med låga landningskostnader, samt snabba vändningar efter landning.

Nationella flygbolag i Europa

Även om de nationella flygbolagen på senare tid har fått samsas med lågprisbolagen på den europeiska flygmarknaden, står de fortfarande för merparten av de europeiska flygningarna. Många resenärer är villiga att betala extra för att få tillgång till de fördelar och förmåner som de, ofta dyrare, nationella flybolagen erbjuder. Inga extra avgifter för incheckat bagage och förfriskningar ombord är några exempel på de tjänster som ofta ingår i priset för en flygbiljett hos ett nationellt flygbolag.

Internationella flygplatser i Europa

Med fler än 70 miljoner resenärer årligen är London-Heathrow den mest trafikerade flygplatsen i Europa. Det speglar även Londons ställning som världens mest besökta destination bland internationella resenärer. London-Gatwick ligger också i topp tio när det gäller antalet resenärer. Andra viktiga flygbolag på det europeiska flygnätet inkluderar Paris, Frankfurt, Istanbul, Amsterdam, Madrid och Rom. Några av dessa flygplatser erbjuder uppemot 200 resmål runt om i världen.

 


Billiga flyg från Sverige till Europeiska storstäder


Ladda ned vår app nu!

Ryanair: Ryanair har cirka 90 flygbolag baserade på den europeiska kontinenten, och är ett av Europas mest populära, billigaste och punktligaste lågprisflygbolag. Ryanair är verksamma i 33 länder.


Aer Lingus: Irlands statliga flygbolag erbjuder inhemska och internationella flyg. I drift sedan 1936 är flygbolaget berömt för det är vänligt personal och kvalitetsservice. För närvarande tjänar Aer Lingus 13 brittiska flygplatser som Southampton, Leeds, Newquay för att nämna några.


easyJet: Storbritanniens största flygbolag erbjuder 700 linjer över hela Storbritannien och Europa. Easyjet serverar för närvarande 15 brittiska flygplatser, inklusive: Bristol, Edinburgh, Liverpool, Inverness med mera flera.


British Airways: Det brittiska flygbolaget serverar sex inrikeslinjer, inklusive Belfast, London, Edinburgh, Glasgow och mer. Utanför Storbritannien flyger British Airways till över 200 destinationer.


Vueling: Detta spanska lågprisflygbolag bildades 2003 och har sina nav i Barcelona El Prat och Rom Leonardo da Vinci-Fiumicino flygplats. Flygbolaget tjänar över 100 destinationer i Europa, Asien och Afrika. Det är för närvarande Spaniens största flygbolag.


Alitalia:Italiens nationella flygbolag började fungera 1999 med huvudnavet på Roms Leonardo da Vinci flygplats. Flygbolaget betjänar för närvarande 100 destinationer över hela världen, med fokus på europeiska, Asien och Nordamerika.


Lufthansa: Tysklands ledande flygbolag Lufthansa är det största i Europa baserat på passagerare som transporteras och storleken på flottan i kombination med sina dotterbolag, Germanwings, Austrian Air, Brussels Airlines, Eurowings med mera. De har två baser, en i Frankfurt am Main och München.


Flyg i Europa - vanliga frågor

Vilka är de billigaste flygen i Europa?

Europeiska flyg från Sverige är oftast billigast på vintern. Men som regel bör prospektiva resenärer köpa biljetter ca 2 månader före önskad avgångstid.

Har Europeiska flygbolag Wi-Fi?

Majoriteten av svenska och europeiska flygbolag har inte Wi-Fi ombord på sina flygningar, men vissa flygbolag erbjuder Wi-Fi, till exempel Norwegian Air.

Får jag kompensation för ett försenat flyg?

Om ditt flyg har försenats med betydande tid kan du vara berättigad till ersättning. Vänligen kontrollera kompendistriktlinjerna enligt ditt flygbolag och kontakta dem direkt om du har några frågor.

Håll dig uppdaterad

Få erbjudanden för resor, påminnelser och andra uppdateringar via e-mail.

Ogiltigt e-mailformat.

Vi har skickat en bekräftelse till din e-mail. email.
Var god klicka på länken i mejlet för att fullborda processen.