Flyg till Gotland

När reser du?

Flyg till Gotland

Gotland är en destination som lockar mängder av besökare varje år. Många kommer hit för en semester men givetvis kan besöket även vara jobbrelaterat. Oavsett vad som för dig hit finns det många olika resealternativ att välja bland. Det allra snabbaste sättet att ta sig från fastlandet till ön är givetvis att välja flyget.

Vilka flygbolag erbjuder flyg till Gotland?

Det finns idag flera bolag som erbjuder flyg till Gotland. Norwegian, Tasman Cargo airlines och SAS är några av dem. Vilket flygbolag som du kan resa med beror givetvis på vin på avreseort. Du kan välja att flyga till Gotland från flera städer i Sverige bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö. Dessutom erbjuder Umeå, Sundsvall, Norrköping, Helsingfors, Ängelholm och Östersund avgångar i något mindre utsträckning. Givetvis är det även möjligt att flyga till Visby från både Oslo och Köpenhamn.

Flest avgångar från Stockholm för flyg till Gotland

Med ett direktflyg från Göteborg tar resan ca 1 timme. Reser du till Gotland från Malmö tar resan cirka 2,5 timmar. Resenärer från Stockholm har en restid på ca 40 min. Flygresenärer från Stockholm kan välja att flyga från så väl Stockholm Bromma som Stockholm Arlanda. Flyget avgår året om men det finns betydligt fler avgångar under sommarsäsongen.

Eftersom det finns flest avgångar från Stockholm kan det löna sig för resenärer från andra städer att resa dit, med till exempel buss eller tåg, och sedan byta till flyg.

Hur mycket kostar en flygresa till Gotland?

Priset beror på en rad faktorer och inte bara hur lång sträcka som du ska flyga. Generellt kan man säga att trycket på biljetter är betydligt högre under sommaren. Ett tips är därför att vara ute i god tid med sin bokning. Även under Almedalsveckan och Medeltidsveckan är efterfrågan på flygbiljetter högt.

Vilka flygplatser finns på Gotland?

Det finns en flygplats på Gotland: Visby Airport. Den förbinder ön med en rad städer i Sverige och här avgår även fler utrikes-flygningar.

Vilka förbindelser finns det från flygplatsen?

Flygplatsen är belägen 3,5 km från Visby centrum. Du kan enkelt ta dig in till stadskärnan med taxi. Ett annat alternativt är att välja buss. Under sommarsäsongen så trafikerar flygbussarna sträckan från flygplatsen till stadens centrum. Flygbussen stannar vi hålplatserna Visby Airport, Norrgatt, Östercentrum, Visby Busstation, Scandic Visby och Visby Hamn. Från Visby kan du lätt ta dig vidare på din fortsatta resa på Gotland.

Jämför flyg tll Gotland med GoEuro

Att boka flyg har aldrig varit lättare för dig än med GoEuro. Vi jämför inte bara flygresor utan även tåg och bussar vilket ger dig den ultimata översikten när du ska boka din nästa resa, Vårt mål är att ge dig det bästa utbudet möjligt när du ska boka flyg och hjälpa dig ta dig till din destination med tre enkla steg:


Ladda ned vår app nu!


✓ Enkel bokning!


✓ Kostnadseffektiv!


✓ Tidssparande!


✓ Säker betalning!

Håll dig uppdaterad

Få erbjudanden för resor, påminnelser och andra uppdateringar via e-mail.

Ogiltigt e-mailformat.

Vi har skickat en bekräftelse till din e-mail. email.
Var god klicka på länken i mejlet för att fullborda processen.