Res till Italien

När reser du?

Res till Italien och inom Italien med GoEuro


GoEuro's snabba guide till Italien resor

Språk

Italienska

Valuta

Euro

Bästa tiden att åka

Sommaren kan bli extremt varm, vintrarna är milda

Mat

Testa traditionell italiensk mat så som pizza, pasta och gelato

Största städerna

Rom, Florens, Venedig, Milano

Allt om resor till Italien

Efter Frankrike är Italien det land i Europa som har flest besökande utländska turister. Det innebär bland annat att det finns goda förbindelser när du ska resa till Italien, oavsett om du föredrar flyg, tåg eller buss. Stora delar av Italien har ett tempererat medelhavsklimat, och räknar man in öarna, har landet en över 760 mil lång kuststräcka. För den som vill bjuds det med andra ord på goda möjligheter till sol och bad. Det stövelformade landet Italien bjuder även på stora regionala skillnader, men även på god mat, stora konstskatter och en rik kulturhistoria. Redan på medeltiden började rika svenskar att resa till Italien, i form av pilgrimsresor till Rom. Denna tradition var en föregångare till vad som i England senare kom att kallas grand tour, en lång resa till Italien där välbemedlade ynglingar reste runt och minglade med den lokala aristokratin samt lärde sig om konst, kultur och rötterna till den västerländska civilisationen.

 

Res till Italien med flyg

Det enklaste och snabbaste sättet att resa till Italien är med flyg. Från Stockholm går det direktflyg till bland annat Rom (SAS, Norwegian), Milano (SAS, Ryanair), Bologna (SAS), Pisa (SAS), Olbia på Sardinien (Norwegian) och Brindisi (Ryanair). Dessutom går det att flyga till en rad andra städer med ett byte på vägen. Notera att flygen med Ryanair sker från Skavsta flygplats utanför Nyköping, medan övriga bolag flyger från Arlanda.

Från Göteborg går det Italien resor med direktflyg från Landvetter till bland annat Rom (Norwegian), Milano (Ryanair) och Pisa (Ryanair).

Från Malmö går det inga direktflyg till italienska städer, men din resa till Italien sker ändå smidigt genom att ta ett flyg från Köpenhamn. Därifrån går det direktflyg till Rom (SAS, Norwegian), Milano (SAS, Ryanair, Easyjet), Venedig (Norwegian, Easyjet), Neapel (Ryanair), Florens (Vueling), Bologna (SAS, Ryanair), Turin (Blue Air, Hahn Air Systems), Catania (Norwegian), Pisa (Norwegian), Palermo (SAS) och Olbia på Sardinien (SAS).

Res till Italien med tåg

Tidigare har det funnits Italien resor med chartrade tåg som gått direkt från Sverige till norra Italien. De fick dock läggas ner på grund av bristande intresse, vilket gör att resor till Italien med tåg numera är lite mer äventyrliga. Det enklaste sättet är att köpa ett interrailkort, något som även ger dig stor frihet att själv utforma rutten för din resa till Italien. Med det kan du naturligtvis även göra resor i Italien när du väl har kommit fram. Vi har även en stor guide över resor inom Italien med tåg att finna här.

Trenitalia och Italo biljetter kan köpas direkt med GoEuro.

✓ Alla Trenitalia och Italo biljetter kan köpas direkt med GoEuro Appen
✓ Boka direkt Deutsche Bahn, Renfe, and SNCF tågbiljetter med GoEuro
✓ Se över 600 transportföretag på en sida
✓ Jämför och boka tåg, buss och flyg

Res till Italien med buss

Till skillnad från att resa med tågt Italien går det fortfarande många Italien resor med chartrade bussar. Vill du i stället åka mer självständigt går det långfärdsbussar till Milano, Rom och andra italienska städer med Flixbus, med start i exempelvis Stockholm eller Malmö och bussbyte i Berlin.

Att tänka på Italien framkallar tankat om kulturens underverk - både gamla och moderna. Res till Italien och få en glimt av det förflutna med historiska städer som forntida Rom och Verona - staden som Shakespeare's Romeo och Juliet utspelar sig i. Utforska den samtida italienska kulturen med sin ständigt föränderliga modeplats, samt opera i världsklass, livligt nattliv och vackra vinodlingar. Italien har ett brett utbud av klimat och väder, från dess bergiga norra till Medelhavet och Adriatiska havet. Oavsett om du är intresserad av att gå till stranden, vandra, åka skidor, shoppa eller bara njuta av en utsökt måltid, har Italien världen att erbjuda.

 

Italiensk reseplanerare

Från Prada och Valentinos modehus i Milano till födelseplatsen för pizza i Neapel är att resa till Italien en fest för sinnena. Medan renässans konst och det romerska rikets arkitektur gör Italien till ett av de mest besökta länderna i Europa, är italiensk mat och vin lika kända runt om i världen. Res till Italian och upplev det bästa i Italien med vår 5-stadsresa från 645: - . 

Vilken tid på året vill du resa till Italien?


Bestäm det år du vill resa till Italien. Det finns 3 stora årstider för resor i Europa - Hög, Låg och Axel. Varje rese säsong har fördelar och nackdelar och kommer att påverka din erfarenhet som reser i Italien.Mer inspiration för resor till Italien

Få inspiration för att resa till Italien! Oavsett om du är intresserad av renässansskonst eller italiensk mat, finns det obegränsade upplevelser för nordamerikaner som reser till Italien. Kolla in några förslag på resor till Italien och låt GoEuro ta dig dit!

Håll dig uppdaterad

Få erbjudanden för resor, påminnelser och andra uppdateringar via e-mail.

Ogiltigt e-mailformat.

Vi har skickat en bekräftelse till din e-mail. email.
Var god klicka på länken i mejlet för att fullborda processen.