Idag
tors 24 maj
fre 25 maj
lör 26 maj
sön 27 maj
mån 28 maj
tis 29 maj
Hitta priser
meinfernbus_flixbus5 kr
meinfernbus_flixbus5 kr
meinfernbus_flixbus5 kr
meinfernbus_flixbus5 kr
meinfernbus_flixbus5 kr
meinfernbus_flixbus5 kr
oresundstag11 kr
oresundstag11 kr
oresundstag11 kr
oresundstag11 kr
oresundstag11 kr
oresundstag11 kr
oresundstag11 kr
Hitta priser
Hitta priser
Hitta priser
Hitta priser
Hitta priser
meinfernbus_flixbus5 kr
Hitta priser

Resor från Malmö till Köpenhamn - tåg, buss eller flyg

Få svenskar älskar sin hemstad lika mycket som malmöiterna. En av anledningar som alltid nämns av hyllningskören är närheten till Köpenhamn. På få platser i Europa - och kanske världen - ligger två så omtyckta städer så nära varandra. Det är mycket enkelt att resa från Malmö till Köpenhamn. De mest populära sätten att resa på är med tåg eller buss.

Res från Malmö till Köpenhamn med tåg


Det snabbaste och mest populära sättet att resa mellan Malmö och Köpenhamn är att ta tåget. Resan över Öresundsbron tar bara 35 minuter. Det är främst tågbolagen Öresundståg och DSB DSB som trafikerar sträckan. Tågen går väldigt ofta. Under rusningstrafik går det upp till fyra tåg i timmen. Priserna på tågbiljetter varierar, men brukar ligga mellan 100 och 150 svenska kronor.

Res från Malmö till Köpenhamn med buss

Många väljer också att ta bussen från Malmö till Köpenhamn. Bussresan tar en aning längre tid men brukar å andra sidan vara det billigaste alternativet. Det är främst bussbolagen Nettbuss Flixbus och Swebus som trafikerar sträckan över Öresundsbron. Bussresan tar cirka 55 minuter. Det finns inte lika många buss- som tågavgångar, men likväl avgår det cirka en buss i timmen. Buss är oftast det billigaste resealternativet. Priserna varierar, men ofta går det att kapa en bussbiljett för en bra bit under hundringen.

Varför bör man resa från Malmö till Köpenhamn?

Att åka över bron från Malmö till Köpenhamn är som att stanna i samma värld, men lägga till det bästa från en annan. En tågresa senare är livet plötsligt lite friare, staden lite större och hjärtat lite lättare. Köp med take-away och öl och sätt dig i Botaniska trädgården för att landa i stan på bästa sätt. Om vädret och du inte riktigt vill samma har en barrunda i Kødbyn samma härliga effekt. Promenera runt i de trendiga och multikulturella kvarteren i Nørrebro och slå dig ner med en kopp kaffe på någon av broarna för högkvalitativ people watching. För ett stycke av Danmarks och alternativkulturens historia är Christiania förstås värt ett besök, men lämna kameran hemma och visa respekt för att området är människors hem, inte en turistattraktion.

När är det bäst att resa till Köpenhamn?

Med tanke på närheten till Malmö bjuder Köpenhamn oftast på precis samma väder som där. Det betyder att det finns något att hitta på året om, men precis som Sverige är Köpenhamn och Danmark som allra härligast när solen är med oss. Är du däremot sugen på att ta del av Köpenhamns berömda nattliv spelar det förstås ingen roll vad temperaturen utanför klubben visar.

Bra att veta

Nu är det ju en kort liten resa som väntar, men några saker skiljer sig förstås mellan Sverige och Danmark och är bra att komma ihåg.

Danska kronan är högre än svenska, kom ihåg det påslaget på alla priser. Köpenhamn är generellt lite dyrare än Malmö - men alkohol är betydligt billigare.

Deutsche Bahn
National Rail
National Express
Flixbus
Eurolines
SNCF
Alltid på väg?

Hämta GoEuro-appen nu - gratis!