Res till München

När reser du?

Bäst pris

Jämförelser i realtid

Enkel bokning

Direkt tillgång till över 450 tåg-, buss-, och flygpartners

Kundnöjdhet

Över 30 miljoner användare från fler än 120 länder

Res till München - en av Tysklands mest omtyckta städer

Planerar du att göra en weekendresa till München? Eller kanske väntar en längre resan i staden som brukar kallas för "Bayerns hjärta"? Efter Berlin är München faktiskt landets mest populära turistdestination. Staden lockar med många spännande sevärdheter. Marienplatz, Asam Church och den berömda kyrkan Frauenkirche hör till några av stadens mest kända sevärdheter.

Hem till lederhosen, weisswurst och Oktoberfest, München är staden som de flesta associerar med det typiskt tyska. De som reser i Tyskland kommer bli kära i staden där man kan prova den världskända Bavariska ölen och utforska den massiva Engelska trägården. Man kan till och med surfa i Eisbach floden mitt i staden under sommaren!

Resa till München med flyg

Ett snabbare alternativ för München-resenären är att välja flyget. Det avgår flygningar till München dagligen från Sverige. Om du reser från Arlanda landar du i München efter drygt två timmar. Givetvis avgår även flygningar från storstäderna Göteborg och Malmö. Air Berlin och Brussels Airlines är två exempel på flygbolag som flyger mot destinationen München. Reser du från Göteborg tar resan 3,5 timmar och från Malmö tar flygresan cirka 3,2 timmar. Det finns flygalternativ med så väl med och utan mellanlandningar.


Resa till München med tåg

Föredrar du att resa med tåg? Då kan ett smart alternativ vara att ta sig till Köpenhamn och därifrån fortsätta resan mot München med tåg. Du reser med DB och kan beräkna att ankomma efter cirka 11,5 timmar. Beroende på vagn ingår olika bekvämligheter som till exempel Wifi och servering.

München Hauptbahnhof är en av huvudstationerna i Tyskland och tillsammans med Hamburg är det den mest frekventa stationen i landet med 450 000 passagerare per dag. Det finns 7 S-Bahn-linjer som stannar vid stationen: S1-S4, S6-S8. Dessa linjer kommer från alla håll och har egna plattformar inuti stationen. U-Bahn (tunnelbana) förbinder också staden med centralstationen. Hauptbahnhof har 6 U-Bahn-linjer, inklusive U1, U2, U4, U5, U7 och U8. Dessutom erbjuder stationen flera spårvagnslinjer och bussar som stannar framför och vid stationen.

München Ostbahnhof är den näst största tågstationen i München. Beläget 2,4 km från stadens centrum, finns det många resealternativ som förbinder Ostbahnhof med stadens centrum. 7 S-Bahn linjer stanna här; S 1-8, förutom S5. Ligger strax under stationen, erbjuder U5 också direkta tjänster till centrum samt nummer 19 spårvagn och flera stadsbusslinjer.

Resa till München med buss

Om din resa utgår från Malmö kan du välja att resa med buss till München. Resor avgår med bland andra Flixbus. Resan till den tyska staden tar cirka 17 timmar och kräver i regel minst ett byte. Reser du från Stockholm? Då blir resan ca 28 timmar lång. Att välja bussen är ofta det mest prisvärda alternativet för dig som planerar att resa till München.


Snabb guide till resor till München

  • Bra att veta: Kollektivtrafiken i staden är väl etablerad och används av över 500 miljoner människor per år.
  • Måste ses: Besök Neuschwanstein, slottet som inspirerade Disney's Törnosa slott
  • Måste göras: Besök Marienplatz, det centrala torget i staden, där man kan se den populära glockenspiel uppvinsingen
  • Visste du att...? München en gång var Tysklands huvudstad och att namnet härstammat från det tyska ordet för "munk".

När du reser från Sverige finns det mängder av transportalternativ. Vi ska ta en titt på hur långa restiderna är och några andra saker som kan vara bra att tänka på då man planerar en resa till München.

Att boka biljett för din München resa

Du kan enkelt jämföra de olika alternativen, och göra din bokning, online. Som du ser finns det stora skillnader då det gäller restiden och givetvis skiljer sig även priset åt. Resor avgår året om och under vintertid reser många till München för att fortsätta färden vidare mot Alperna.

Barn, studenter och pensionärer reser ofta till ett reducerat pris. Tänk på att särskilda regler gäller om du vill ta med ditt husdjur på resan, i många fall krävs även att du löser en särskild biljetter för din fyrbenta medresenär.

3 anledningar till att resa till München:

Sevärdigheter

Nya rådhuset
Den engelska trägården
Schloss Nymphenburg
Marienplatz
Residenz München
Konst & Kultur

Deutsches Museum
Pinakothek der Moderne
Neue Pinakothek
Residenztheater
Nationaltheater München
Ölträdgårdar i München

Löwenbräukeller
Am Chinesischen Turm
Augustiner-Keller
Hofbräukeller
Königlicher Hirschgarten
  

Ladda ned vår app nu!


✓ Enkel bokning!


✓ Kostnadseffektiv!


✓ Tidssparande!


✓ Säker betalning!

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Allt du behöver veta om Munich - Franz Josef Strauss flygplats

  • Eluttag
  • Wifi
  • Mat service
  • Toalett

* Informationen kan vara utdaterad

S-Bahn linjerna 1 och 8 förbinder flygplatsen och centralstationen.

Håll dig uppdaterad

Få erbjudanden för resor, påminnelser och andra uppdateringar via e-mail.

Ogiltigt e-mailformat.

Vi har skickat en bekräftelse till din e-mail. email.
Var god klicka på länken i mejlet för att fullborda processen.