Stockholm till Arlanda

När reser du?

Stockholm till Arlanda

Arlanda är Stockholms största flygplats och det är härifrån nästan alla längre flygningar går från. Det är enkelt och smidigt att ta sig från Stockholm till Arlanda med tåg eller buss innan du ska flyga och enkelt att jämföra och boka alla alternativen med GoEuro. Det finns flera olika alternativ beroende på hur snabbt du vill komma fram och hur mycket du kan tänka dig att betala.

Res med expresståg från Stockholm till Arlanda

Att ta tåget från Stockholms centralstation till Arlanda är det snabbaste sättet att ta sig dit på. Det allra snabbaste alternativet är expresståget Arlanda Express. Tåget avgår från Stockholms centralstation och går direkt till Arlanda utan stopp. Resan tar 20 minuter. En tur och retur-biljett till Arlanda Express kostar 540 kronor. Det finns även studentrabatter som gör biljetten billigare för den som studerar. Om ni är två eller fler som åker tillsammans kan ni under vissa dagar i veckan köpa gruppbiljetter, vilket gör resan billigare. Arlanda Express har även en boka tidigt-rabatt, din tågbiljett blir billigare ju tidigare du bokar den. Ombord på Arlanda Express finns eluttag och gratis wifi, så att du lätt kan göra sista uppdateringarna på sociala medier innan du drar iväg på resa. Ombord på tåget får du ha med dig din cykel utan kostnad, men se till att den inte hindrar andra passagerares framkomlighet. Mindre sällskapsdjur får också åka med utan extra kostnad, men måste sitta i bur. Reser du med djur sitter du i mittenvagnen, som är märkt som djurtillåten vagn.

Res med pendeltåg från Stockholm till Arlanda

Det går enkelt att ta pendeltåget från Stockholm till Arlanda. Då tar du Uppsala-linjen, linje 38 från Stockholm centralstation och hoppar av vid hållplatsen Arlanda C. Hållplatsen ligger vid Skycity mellan terminalerna 4 och 5. När du åker från Stockholm till Arlanda med pendeltåget betalar du en passageavgift för att komma till flygplatsen. Om du köper en enkelbiljett inklusive passageavgiften kostar resan 150 kronor. Om du redan har ett vanligt SL-kort köper du till en passageavgift, som då är 120 kronor.

Res med fjärrtåg från Stockholm till Arlanda

Det går också att åka fjärrtåg från Stockholm till Arlanda. Varje dag avgår ungefär 60 fjärrtåg som är på väg till andra orter i Sverige och stannar på Arlanda Centralstation i Skycity. Om du väljer att ta fjärrtåget åker du med antingen SJ eller Tågkompaniet. Om du åker med SJ går det att köpa tågbiljetter i SJ:s biljettautomater eller på deras hemsida. Om du åker med Tågkompaniet köper du biljetterna på deras hemsida. Priserna kan variera.

Res med buss från Stockholm till Arlanda

Ett annat bra och ofta billigt alternativ är att åka buss från Stockholm till Arlanda. Det finns flera olika bussbolag som trafikerar sträckan, bland annat Swebus. Om du reser med Swebus bussar tar resan från Stockholms cityterminal till Arlanda cirka 35 minuter. Buss är ofta det billigaste alternativet. Biljetterna kostar 119 kr en väg och kan köpas på hemsidan eller på plats.


 

Köp din Stockholm till Arlanda biljett med GoEuro

✓ Boka din Arlanda biljett med GoEuro GoEuro köp direkt via oss
✓ Ladda ned vår app och res smidigt med mobilbiljett
✓ Välj från alla erbjudanden
✓ Konsultera snabbt tidtabeller och jämför med alla alternativa resor
✓ Vår kundtjänst finns alltid tillgänglig

Ladda ned vår app och res med mobilbiljett

Du kan spara din biljett på din smartphone och visa den även offline.

Håll dig uppdaterad

Få erbjudanden för resor, påminnelser och andra uppdateringar via e-mail.

Ogiltigt e-mailformat.

Vi har skickat en bekräftelse till din e-mail. email.
Var god klicka på länken i mejlet för att fullborda processen.