tors 24 maj
fre 25 maj
lör 26 maj
sön 27 maj
mån 28 maj
tis 29 maj
ons 30 maj
meinfernbus_flixbus10 kr
Hitta priser
meinfernbus_flixbus13 kr
Hitta priser
meinfernbus_flixbus10 kr
meinfernbus_flixbus10 kr
meinfernbus_flixbus10 kr
sj37 kr
mtrExpress35 kr
sj37 kr
sj23 kr
mtrExpress19 kr
mtrExpress21 kr
sj23 kr
norwegian_air_shuttle72 kr
norwegian_air_shuttle60 kr
malmo_aviation90 kr
wizz_air50 kr
norwegian_air_shuttle43 kr
norwegian_air_shuttle47 kr
norwegian_air_shuttle42 kr

Res från Stockholm till Göteborg

Sträckan mellan Stockholm och Göteborg är den mest trafikerade i hela Sverige. Det går att ta sig mellan landets två största städer med både tåg, buss och flyg - som alla har ett stort antal avgångar varje dag. Det vanligaste sättet att åka på är tåg, men vad som är billigast kan variera.

Res från Stockholm till Göteborg med tåg

Det mest populära sättet att åka tåg mellan Stockholm och Göteborg. Enkelt och smidigt hoppar du på tåget på centralstationen i Stockholm för att sedan rulla in direkt på Göteborgs centralstation. Åker du med ett snabbtåg tar resan cirka 3,5 timmar. Både SJ och MTR Express trafikerar sträckan många gånger om dagen. Hur mycket tågresan till Göteborg går på beror helt på när du har möjlighet att åka. Under veckodagarna, på tidiga morgnar och sena kvällar brukar biljetterna vara billigast, medan de är dyrare under helgen. Om du är student eller under 26 kan du boka biljetter till rabatterat pris.

Res från Stockholm till Göteborg med buss - från bara 99:-

Om du hellre vill ta dig från huvudstaden till Göteborg med buss är möjligheterna många även här. Swebus, Flixbus och Nettbuss kör varje dag flera avgångar från Stockholm. När du åker buss åker du, precis som med tåget, från Stockholms centralstation och kommer in på Nils Ericsson-terminalen i Göteborg. Resan tar en aning längre tid, cirka 6,5 timmar, men brukar å andra sidan vara det allra billigaste alternativet. För den som inte har bråttom fram men gärna vill spara lite extra stålar till reskassan är bussen alltså ofta det bästa alternativet.

Res från Stockholm till Göteborg med flyg

Det går förstås också att ta flyget mellan de två städerna. Själva flygresan är mycket kort och tar bara en timme. Bland annat kör SAS, Norwegian och Tasman Cargo Airlines direktflyg på sträckan, med många avgångar varje dag. Om du flyger mellan Stockholm och Göteborg gör du det från antingen Bromma eller Arlanda, för att sedan landa på Landvetter utanför Göteborg. Om transportsträckan till och från flygplatserna räknas in tar resan sammanlagt cirka 3 timmar och 20 minuter. Att ta flyget är ofta det dyraste alternativet, men en del flygbolag har förmånliga ungdomsrabatter.

Bra att veta

Nu ska du ju inte alltför långväga och det vore lögn att säga att det är en helt annorlunda kultur du kommer möta på resan - men visst finns det några saker som är bra att tänka på som stockholmare i Götet:

  • Hör du till dem som helst hänger på Söder i Stockholm? Isåfall kommer du att trivas i Linné och området kring Långgatorna.
  • Diggar du Östermalm och Stureplan bättre? Göteborgs motsvarighet hittar du på Avenyn och runt Kungsportsplatsen.
  • Sist men inte minst - är verkligen göteborgarna sådär goa och glada som folk säger? Ja, vi har inte så mycket att tillägga här. Precis så goa och glada är de.

Ladda ned vår app nu!


✓ Enkel bokning!


✓ Kostnadseffektiv!


✓ Tidssparande!


✓ Säker betalning!

Alltid på väg?

Hämta GoEuro-appen nu - gratis!