Stockholm till Uppsala

Enkelresa
Tur och Retur
tors 24 maj
1
0

Bäst pris

Jämförelser i realtid

Enkel bokning

Direkt tillgång till över 600 tåg-, buss-, och flygpartners

Kundnöjdhet

Över 20 miljoner användare från fler än 120 länder

tors 24 maj
lör 26 maj
mån 28 maj
ons 30 maj
tors 31 maj
fre 1 juni
sön 3 juni
meinfernbus_flixbus3 kr
meinfernbus_flixbus3 kr
meinfernbus_flixbus3 kr
meinfernbus_flixbus3 kr
meinfernbus_flixbus4 kr
meinfernbus_flixbus3 kr
meinfernbus_flixbus3 kr
sj6 kr
sj8 kr
sj6 kr
sj6 kr
Hitta priser
sj6 kr
Hitta priser

Stockholm till Uppsala - många alternativ för dig som resenär

Resan från Stockholm till Uppsala är en populär ressträcka. Avståndet från huvudstaden till studentstaden är 70,9 km och du har flera olika resealternativ att välja bland. Vad som passar dig bäst beror bland annat på pris och restid. Genom att jämföra uppläggen kan du enkelt och snabbt hitta det som passar dig bäst. Många reser sträckan i jobbets räkning men självklart är vackra Uppsala en stad som även lockar många turister. Uppsala Domkyrka, Botaniska trädgården och Museum Gustavianum är några av de mest populära resemålen. Barnfamiljer får inte missa det spännande museet Biotopia och Fyrishov.

Resor från Stockholm till Uppsala med tåg

En tågresa från Stockholm till Uppsala tar cirka 37 minuter. Direkttåg avgår från Stockholm Centralstation dygnet runt årets alla dagar. Många pendlare väljer att resa med tåg, ombord på vagnaran finns i regel alltid tillgång till wifi. Ankomst sker till Uppsala centralstation där anslutningar finns till övriga stationer. Som pendlare kan du köpa rabatterade biljetter och även studenter och pensionärer kan boka biljetter till en reducerat pris. Tim-kort är ett annat alternativ för dig sig reser sträckan regelbundet. Sedan 2012 är det även möjligt att resa från Stockholm till Uppsala med SL-pendeltåg. Det är dock ett resealternativ som tar något längre tid än det regionala tåget.

Att resa från Stockholm till Uppsala med buss

Flera bussbolag trafikerar sträckan Stockholm till Uppsala. Du kan till exempel välja att köpa biljett från Flixbus och Swebus. Resan tar cirka en timme och att välja bussen kan ofta vara det billigaste alternativet för resenärer. I regel sker bussresan utan byten. Vissa bussar erbjuder service som internet ombord. Bussarna anländer till stationen mitt till centrala Uppsala varifrån du har nära till Stationsgallerian, Uppsala centralstation och stadens centrum. Där hittar du även anslutande bussar om du ska fortsätta din resa i staden.

Res när du vill

Varje dag reser ett stort antal människor sträckan från Stockholm till Uppsala. Därför kan du lätt hitta olika alternativ - till ett riktigt bra pris. Reser du sträcken ofta kan så klart hitta lösningar som ger ännu bättre priser, till exempel i form av ett månadskort.

Praktiska tips

  • Gör din bokning enkelt online.
  • Jämför resealternativen för att hitta det bästa alternativet för dig.
  • Önskas särskild bekvämlighet? Då kan en tågresa i första klass vara det bästa alternativet.
Deutsche Bahn
National Rail
National Express
Flixbus
Eurolines
SNCF
Alltid på väg?

Hämta GoEuro-appen nu - gratis!