Resa från Uppsala till Stockholm

När reser du?

lör 24 feb.

07:15 08:15
31 kr
01:00 tim

lör 24 feb.

08:36 09:15
81 kr
00:39 tim

sön 25 feb.

07:15 08:15
31 kr
01:00 tim

mån 26 feb.

07:15 08:15
31 kr
01:00 tim

mån 26 feb.

15:04 15:44
59 kr
00:40 tim

Godkänd för

Bäst pris

Jämförelser i realtid

Enkel bokning

Direkt tillgång till över 450 tåg-, buss-, och flygpartners

Kundnöjdhet

Över 30 miljoner användare från fler än 120 länder
Idag

Priskalender : Priserna har samlats in de senaste 24 timmarna och kan därför ändras.

Resor Stockholm - Uppsala

Den som vill resa från Uppsala till Stockholm har många olika alternativ att välja bland. Fågelvägen är sträckan mellan de två städerna cirka 70 km lång. Varje dag reser ett stort antal människor just den här sträckan, många av resenärerna är pendlare som reser till huvudstaden i jobbets räkning. Eller kanske är det en weekendresa som lockar? Oavsett vad som för dig till Stockholm kan du lägga upp resan på precis det sätt som du själv önskar.

Resa från Uppsala till Stockholm med tåg

Om du väljer tåg så tar resan resa 40 minuter. Tåg avgår dygnet runt, året om. Det är SJ som trafikerar sträckan och resan kräver inte några byten. Tåg avgår från Uppsala centralstation och ankomst sker på Stockholm centralstation, tågstationen är förbunden med pendeltåg och tunnelbana vilket är praktiskt för dig som ska fortsätta din resa i Stockholm. Ett flertal lokala busslinjer ansluter även till Stockholm centralstation. Om du brukar resa från Uppsala till Stockholm ofta kan dy köpa rabatterade pendlingsbiljetter. Barn, studenter och pensionärer reser också till ett rabatterat pris.

Service ombord på tågen

Även om reststräckan är relativt kort kan det vara skönt att veta att alla faciliteter erbjuds. I regel har tågen internet ombord och du kan koppla upp din dator eller telefon det mot det trådlösa nätverket. I vissa fall erbjuds bistro ombord på tågen. Det finns en rad olika biljett-typer. Du kan till exempel boka en biljett i en tyst avdelning. Det är möjligt att ta med husdjur ombord men tänk på att särskilda regler gäller och att fyrbenta vänner måste resa i en särskild tågvagn.

Resa från Uppsala till Stockholm med buss

Föredrar du att resa från Uppsala till Stockholm med buss? Ett flertal bussbolag trafikerar sträckan mellan de två städerna. Du kan till exempel välja att resa med bolagen Flixbus och Swebus. Det tar något längre tid att resa med buss i jämförelse med tåg. Resan från Uppsala tar cirka en timme och femton minuter. Alla bussbolag erbjuder olika typer av biljetter och du kan till exempel välja att boka en ombokningsbara och återbetalningsbara biljetter om du önskar det. Många av bussarna erbjuder gratis wifi ombord.

På plats i Stockholm

Stockholm är en stad som har mycket att erbjuda dig som reser hit för en semesterresa. Skansen, Gröna Lund och Djurgården hör till några av de främsta sevärdheterna. Sjävklart får man inte heller missa att besöka Vasa-skeppet, Humelgården och Nordiska museet. Om du planerar att resa från Uppsala till Stockholm för en minisemester har du garanterat mycket kul framför dig.

Vilka bolag reser från Uppsala till Stockholm

Många företag har moderna flottor med bekväma justerbara säten, wifi och luftkonditionering. Jämför serviceutbudet.

Vad finns ombord på SJ tåg?

 • Eluttag

 • Wifi

 • Mat & dryck

 • Mobilbiljetter

 • Husdjur

 • Toalett

 • Platsbokning

 • ID krävs

 • Cyklar

Ytterligare faciliteter och tjänster kan variera beroende på transportföretag och verksamhetsland.

Vad behöver jag veta om att resa med SJ tåg?

  Nej, barn som reser i 2: a klass under 7 år behöver inte en biljett på SJ-tåg om barnet sitter på vuxnas knä. Om en plats krävs krävs en vuxenbiljett att resa med ett eller två barn som är äldre än 15 år, på InterCity och Regional SJ-tåg till en bokningsavgift på 5 kronor. Det innebär att du får ta med ett barn tillsammans med dig i ditt knä och ytterligare två barn i enlighet med familjeerbjudandet från SJ. En ungdomsbiljett krävs för ytterligare barn. Alla barn som reser i 1: a klass måste köpa en plats.


  Ingen incheckning krävs för SJ tåg.


Buss
Buss
Buss
Tåg
Tåg
Tåg
De billigaste tågen, bussarna och flygen från Uppsala till Stockholm idag
Buss
Tåg
Buss
Tåg
Tåg
Buss
Buss
Tåg
Buss
Buss
Tåg

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Håll dig uppdaterad

Få erbjudanden för resor, påminnelser och andra uppdateringar via e-mail.

Ogiltigt e-mailformat.

Vi har skickat en bekräftelse till din e-mail. email.
Var god klicka på länken i mejlet för att fullborda processen.