tors 24 maj
lör 26 maj
sön 27 maj
meinfernbus_flixbus5 kr
meinfernbus_flixbus5 kr
meinfernbus_flixbus5 kr
sj11 kr
sj11 kr
sj11 kr

Västerås till Stockholm

Det är enkelt och smidigt att resa från Västerås till Stockholm. Resan är kort och många pendlar till och med sträckan varje dag. Oavsett om du är på väg från Västerås till Stockholm för jobbets räkning eller bara ska ta en välförtjänt storstadssemester i Stockholm är det lätt att åka dit. Här tipsar vi dig om hur du kan resa mellan städerna och ger dessutom lite smarta insidertips om hur du gör för att hitta billiga biljetter till resan.

Res från Västerås till Stockholm med tåg

Att ta tåget när du ska resa från Västerås till Stockholm är det allra snabbaste sättet att komma fram. Resan från Västerås till Stockholms centralstation tar bara 55 minuter. SJ trafikerar sträckan och tågen mellan städerna går ofta, under rusningstrafik flera gånger i timmen. Vad tågbiljetterna kostar beror på när du åker, men ofta går det att hitta biljetter för under 200 kronor.

Res från Västerås till Stockholm med buss

Bussen är ett smidigt och framför allt billigt alternativ för dig som ska resa från Västerås till Stockholm. Bussbolagen Flixbus, Swebus och Nettbuss kör alla flera turer om dagen. Bussresan tar ungefär en och en halv timme och bussarna avgår från Västerås resecentrum för att vid bussresans slut ankomma direkt till Stockholms centralstation. Det tar alltså lite längre tid att ta bussen än tåget, men det är också lite billigare. Priset varierar, men för det mesta brukar det gå att hitta en biljett för en hundring.

Hur kan jag hitta billiga biljetter?

Det kräver lite tid och research innan man blir riktigt bra på att hitta billiga biljetter. Här samlar vi några tips för att ge dig en gratis lathund och lite mer klirr kvar i reskassan.

  • Utnyttja rabatter. Kolla upp bolagens rabatter. Om du är student eller under 26 lönar det sig till exempel att ha is i magen och boka SJ:s billiga sista minuten-biljetter.
  • Var flexibel. Avgångar tidigt på morgonen eller sent på kvällen är oftast billigast.

Deutsche Bahn
National Rail
National Express
Flixbus
Eurolines
SNCF
Alltid på väg?

Hämta GoEuro-appen nu - gratis!